Geschiedenis

Smit Composite richt zich op  “custom made” composiet producten.
Wij hebben sinds 1958 een reputatie opgebouwd als partner voor architecten, ontwerpers en aannemers die oplossingen zoeken in composiet.

 

In 1958 is ons bedrijf, als familiebedrijf opgericht. Al ruim 55 jaar is het produceren van composiet producten onze core business. In de loop der jaren zijn wij innovatief geweest; zo zijn we gestart met de handlayup techniek maar passen we nu diverse productietechnieken toe waaronder de gesloten maltechniek ofwel RTM (Resin Transfer Molding). Ook werken we met behulp van een 3D printtechnologie en een robot.
Smit Composite onderscheidt zich door het produceren van kwalitatief hoogwaardige producten direct in kleur. Door te investeren in productontwikkeling en techniek lopen wij
voorop. Vanaf de fase van productontwikkeling bieden wij technische ondersteuning. We begeleiden u met de ontwikkeling van plan tot product. Hierbij zetten we de meest geschikte productietechniek in.
Ons bedrijf heeft tot 2011 de naam Smit Kunststoffen gehad, na de verkoop gingen we verder als Smit Projects.
Sinds 2015 is de naam aangepast; Smit Composite. Deze naam geeft aan waar wij goed in zijn; het produceren van composite producten.
Wij zijn nog steeds een familiebedrijf waar de derde generatie inmiddels actief is.

putrenovatie.nl

Putrenovatie.nl
Putrenovatie.nl heeft een innovatieve oplossing voor aangetaste rioolputten ontwikkeld. Door middel van composiet en...
lees verder >

Dekdak Ministerie van defensie


Smit Composite heeft voor het Ministerie van Defensie de dakconstructie ontworpen en volledig uitgevoerd in composiet...
bekijk video >

Zomerhuis/ atelier Aerdenhout


Smit Composite richt zich op “custom made” composiet producten. Wij hebben sinds 1958 een reputatie opgebouwd als...
bekijk video >

Putrenovatie animatie

Contact

SMIT COMPOSITE BV
Pascalstraat 8
1446 TX Purmerend
Nederland